top of page
Speciale fra ITU

Speciale fra ITU

I samarbejde med Nina Marie Opresnik Juliussen, arbejdede jeg som designresearcher for Kræftens Bekæmpelse. Vi arbejdede med design research, facilitering af workshops og formidling af indsigter med fokus på brugerne i den tidlige designfase. I et samarbejde med Kræftens Bekæmpelse og gennem tre workshops fik vi viden om og med målgruppen, som var børn i indskolingsklasser, der blev anvendt til udviklingen af et spil til tablets om de tre solråd: skygge, solcreme og solhat.

Procesoverblik

Procesoverblik

Procesoverblik over hvordan vi som designresearchere indsamlede indsigter og udviklede workshops gennem vores speciale.

Tegninger fra workshop

Tegninger fra workshop

Tegninger fra en workshop, hvor vi undersøgte, hvilke spil børn spillede på tablets og andre devices i deres fritid. Vi brugte sketching som et redskab til at underbygge samtalen, så børnene kunne forklare om spillet og dets funktioner.

Tidlig model for researcherens rolle

Tidlig model for researcherens rolle

Tidlig model for researcherens rolle mellem kommende brugere af et produkt og kunden, der skal udvikle produktet. Facilitering af viden og indsigter er en af de vigtigste opgaver.

Designgames

Designgames

Gennem workshops anvendte vi games, der var designet til at børnene kunne komme med idéer og historier, der kunne bruges åbent til det videre forløb. Designgames er et godt værktøj til designresearcheren, der kan hjælpe med at rammesætte indholdet til en workshop.

Tegning fra workshop

Tegning fra workshop

Idé til en bane til et spil: Tegning af en kat der på sin vej hen til solcremen kan samle noget tøj og en solhat op.

Model

Model

Gennem vores speciale har vi erfaret, at man som researcher kan have gavn af både at tilgå brugene med en undersøgende og en medskabende tilgang i den tidlige designfase. Vi har udviklet en model, der beskriver, hvordan vi anbefaler at fordele de to forskellige måder at tilgå brugerne gennem workshops.

Design Research

Jeg har erfaring med at samle viden som researcher med en user-centered tilgang, hvor man forsøger at forstå brugeren og den verden, der skal designes til, og med en co-design tilgang, hvor man inddrager brugeren eksempelvis gennem workshops. Begge tilgange er vigtige for designprocessen både i de tidlige og også i de senere faser, da man får ny indsigt i, hvordan man kan tilgå et design. Man kan bruge flere metoder, jeg har bl.a. erfaring med at designe workshops til børn i 1., 2., og 3. klasse.

© 2023 by Dawkins & Dodger Architecture. Proudly created with Wix.com

bottom of page